ГоловнаПолітика

Львівська облрада запропонувала вивішувати прапор ОУН дев'ять разів на рік

Рішення підтримали 62 депутати.

Львівська облрада запропонувала вивішувати прапор ОУН дев'ять разів на рік

Львівська обласна рада затвердила порядок використання червоно-чорного прапора Організації українських націоналістів (ОУН). За таке рішення проголосували 62 депутати під час сьогоднішньої сесії, передає "Інтерфакс-Україна".

Облрада рекомендує вивішувати червоно-чорні прапори біля будівлі Львівської обласної ради та на адміністративних будівлях, в яких розміщені органи місцевого самоврядування, 9 разів на рік.

Зокрема, мова йде про 1 січня - день народження лідера ОУН Степана Бандери, 3 лютого - день створення ОУН, 5 березня - день смерті головнокомандувача УПА Романа Шухевича.

Також цей прапор рекомендують вивішувати 21 травня - у день пам'яті жертв політрепресій, 14 червня - на день народження творця ОУН Євгена Коновальця, 30 червня - в день проголошення Акту відновлення української держави, 30 липня - у день створення Української військової організації, 14 жовтня - день створення УПА і день захисника України.

Нагадаємо, у 2016-му ФІФА оштрафувала Україну за червоно-чорний прапор на матчі з Косовом. Червоно-чорний прапор досі входить у довідник ФАРЕ "Дискримінаційні знаки і символи в європейському футболі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram