ГоловнаПолітика

Суд постановив повернути одеському бізнесменові Альперіну 21 млн гривень

Заставу знижено до 140 тисяч гривень.

Суд постановив повернути одеському бізнесменові Альперіну 21 млн гривень
Вадим Альперин

Апеляційний суд Києва знизив одеському бізнесмену Вадиму Альперіну, підозрюваному в дачі 800 тис. доларів хабара співробітникові Національного антикорупційного бюро (НАБУ), заставу з 21 млн гривень до 140 тис. гривень.

Про це "Українським новинам" повідомив адвокат Гліб Федур.

За його словами, Апеляційний суд скасував рішення Печерського суду і виніс нове - обрати Альперіну запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави 140 тис. гривень.

Рішення було прийнято 18 січня.

При цьому, оскільки заставу в розмірі 21 млн гривень за Альперіна було раніше внесено, заставодавцю мають повернути різницю, а саме трохи менш ніж 21 млн гривень.

Нагадаємо, наприкінці листопада НАБУ і Генеральна прокуратура затримали людину, яка пропонувала одному зі співробітників НАБУ хабар у розмірі $800 тис., щоб закрити справу. Пізніше прес-служба Генпрокуратури повідомила, що "відомому в кримінальних колах одеському контрабандисту" пред'явлено підозру. При цьому генпрокурор Юрій Луценко в фейсбуці прямо вказав ім'я Альперіна.

Альперіну склали підозру за ч. 3 ст. 369 КК, але не затримували. Пізніше суд, на який Альперін з'явився, обрав йому запобіжний захід у вигляді двох місяців утримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 21 млн грн. Ці гроші Альперін вніс і вийшов з-під варти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram