ГоловнаПолітика

Нардеп Бобов відсудив у Фіскальної служби 38 млн гривень

Улітку минулого року сплата цих грошей дозволила депутатові не позбутися недоторканності.

Нардеп Бобов відсудив у Фіскальної служби 38 млн гривень
Геннадий Бобов
Фото: ckpr.com.ua

Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення Державної фіскальної служби про нарахування народному депутату Геннадію Бобову (група "Відродження") 37,9 млн гривень податкових зобов'язань.

Про це пишуть "Українські новини" з посиланням на матеріали суду.

Відзначають, що за результатами документальної позапланової перевірки Бобова за 1998-2016 роки контролюючий орган прийняв податкові повідомлення-рішення.

Згідно з ними, Бобову було нараховано податкове зобов'язання в сумі 35,4 млн гривень, зобов'язання за військовим збором у розмірі 2,5 млн гривень, і штрафні санкції в розмірі 170 гривень.

Суд встановив, що матеріали документальної перевірки, проведеної на підставі рішення слідчого судді, можуть бути підставою для прийняття податкового повідомлення-рішення тільки після винесення судом обвинувального вироку, який набув чинності, або рішення про закриття кримінального провадження.

У зв'язку з цим суд задовольнив адміністративний позов Бобова і скасував рішення ДФС від 18 травня 2017 року.

Нагадаємо, в травні 2017 року генеральний прокурор Юрій Луценко вирішив внести в Раду подання на зняття недоторканності з Бобова. Бобова підозрювали за ст. 212 (ухилення від сплати податків) і ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу. Пізніше Бобов сплатив у державний бюджет 37,9 млн нарахувань за податковими зобов'язаннями, але пообіцяв судитися за них. Луценко після цього відкликав подання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram