ГоловнаПолітика

Топаза засудили до 8 років позбавлення волі

Сепаратиста визнано винним за трьома статтями Кримінального кодексу.

Топаза засудили до 8 років позбавлення волі
Фото: kh.vgorode.ua

Київський районний суд Харкова у вівторок, 30 січня, виніс вирок Гнату Кромському, відомому за позивним "Топаз". Відомого сепаратиста визнано винним у зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України, в участі в масових заворушеннях і викраденні автомобіля.

Про це пише місцеве видання "Медиапорт".

Колегія суддів засудила Кромського до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна, але значну частину терміну він уже відсидів (за "законом Савченко", день в СІЗО до червня 2017 року зараховувався як два дні основного покарання). Тобто йому залишається відбувати покарання близько двох років.

Топаза звинувачують за ч.1 ст.110 (сепаратизм), ч.1 ст.28, ч.1, 2 ст.294 (масові заворушення) і ч.2 ст.28, ч.2 ст.289 (викрадення автомобіля) Кримінального кодексу .

Він був організатором захоплення приміщення Харківської обласної державної адміністрації 1 березня 2014 року, учасником побиття євромайданівців, яких змусили пройти через так званий "коридор ганьби", а також організатором масових заворушень 14 березня 2014 року на вулиці Римарській, під час яких загинули люди.

Топаза затримали 28 березня 2014 року. Наступного дня рішенням Ленінського районного суду Харкова йому обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, який він порушив. 25 квітня 2014 року Топаза затримали повторно в Донецьку і, відповідно до рішення суду, взяли під варту без права внесення застави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram