ГоловнаПолітика

Порошенко: Україна 2021 року матиме перспективу членства в ЄС

Допомогти в цьому повинні Польща і Литва.

Порошенко: Україна 2021 року матиме перспективу членства в ЄС
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко під час виступу на 48-му щорічному засіданні Всесвітнього економічного форуму в Давосі висловив упевненість, що Україна 2021 року матиме перспективу членства в Євросоюзі.

"У 2021 році, з підтримкою Польщі та Литви, буде перспектива членства в Євросоюзі", - цитує Порошенка агентство "Укрінформ".

Крім того, у своїй промові президент України наголосив на необхідності єдності Європейського Союзу та інших демократичних країн. "Весь Євросоюз, весь вільний світ повинен мати один порядок денний, одну стратегію і один голос і якомога сильніше об'єднатися. Основа для нашої єдності - наші цінності, а не гроші. Абсолютно переконаний, що ми зможемо виграти цю війну фейкових новин і пропаганди, інформаційну війну, бо правда за нами", - заявив Президент.

Нагадаємо, що в березні 2017 року Петро Порошенко під час промови на конгресі Європейської народної партії, який проходив на Мальті, заявив про бажання України якомога швидше стати частиною Євросоюзу.

Однак європейці не одностайні у своєму ставленні до вступу України в Європейський Союз. Підтримують інтеграцію України 48%, не підтримують 52%.

В Україні приблизно таке саме співвідношення прихильників-супротивників євроінтеграції. Недавнє соціологічне опитування, проведене Інститутом Горшеніна спільно з представництвом Фонду Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі, показало, що 51,6% українців вважають необхідним вступ України в ЄС.

Найближчими кандидатами на вступ у Євросоюз є Сербія і Чорногорія. Їх приєднання планується на 2025 рік. Наступні на черзі - Албанія, Боснія, Македонія і Косово.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram