ГоловнаПолітика

У справі про підготовку замаху на Авакова затримано екс-голову "Укрспирту" Лабутіна

Готується екстрадиція підозрюваного з Румунії.

У справі про підготовку замаху на Авакова затримано екс-голову "Укрспирту" Лабутіна
Михаил Лабутин
Фото: Хвиля

Правоохоронці затримали в Румунії колишнього генерального директора державного підприємства "Укрспирт" Михайла Лабутіна за підозрою в підготовці замаху на міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, пишуть "Українські новини" з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

24 січня заступник генерального прокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив в інтерв'ю телеканалу ZIK, що в Румунії затримано одного з екс-керівників підприємства, не назвавши при цьому його прізвища.

"Військова прокуратура, департамент контррозвідки Служби безпеки України та Нацполіція затримали організовану злочинну групу з колишніх кримінальників і екс-учасників АТО, які підривали в Києві людей і готували замахи, в тому числі на міністра внутрішніх справ Авакова. Замовник - один з екс-керівників "Укрспирту", - повідомив він.

Матіос розповів, що замовника злочину затримано в Румунії, розпочато процес екстрадиції його в Україну.

Нагадаємо, наприкінці грудня поліція затримала підозрюваних в убивстві колишнього виконувача обов'язків директора підприємства "Укрспирт" Віктора Панкова і в низці інших замахів на бізнесменів у Києві.

У грудні 2014 року Лабутіну було оголошено підозру у справі про розтрату й ухилення від ПДВ на 172,5 млн і 28,2 млн гривень відповідно.

Через декілька днів озброєні люди з батальону "Айдар" вивезли Лабутіна з лікарні. У батальйоні заявили, що захищають його від "свавілля Генпрокуратури".

Лабутіна звільнили з посади гендиректора "Укрспирту" й оголосили в розшук. На чолі "Укрспирту" Лібутіна замінив Віктор Панков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram