ГоловнаПолітика

Порошенко закликав Ізраїль визнати Голодомор геноцидом

Президент у Давосі поговорив з Нетаньяху.

Порошенко закликав Ізраїль визнати Голодомор геноцидом
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху у рамках участі в 48-му щорічному засіданні Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

"Президент України акцентував увагу співрозмовника на 85-й річниці Голодомору 1932-1933 років, яка відзначалася в 2018 році, і зазначив, що в Україні очікують визнання дружнім Ізраїлем цієї трагедії актом геноциду українського народу. Враховуючи наближення Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту, який відзначається 27 січня в Україні і у всьому світі, Петро Порошенко висловив солідарність із вшануванням пам'яті жертв цієї жахливої трагедії", - повідомляється на сайті президента.

Порошенко також підтвердив запрошення Беньяміна Нетаньяху здійснити офіційний візит в Україну у зручний час, а також висловив вдячність за підтримку резолюції Генеральної Асамблеї ООН щодо Криму в грудні 2017 року.

Співрозмовники погодилися з необхідністю подальшої активізації економічної співпраці між Україною і Ізраїлем. У зв'язку з уим сторони підтвердили готовність завершити переговори про укладення Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем.

Співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі і необхідність розгортання миротворчої місії ООН на окупованих територіях.

Нагадаємо, Ізраїль утримується від визнання Голодомору геноцидом, вказуючи, що це питання повинні вирішувати професіонали, а не політики. Також Україні ставлять за провину голосування в ООН щодо Палестини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram