ГоловнаПолітика

САП і НАБУ повідомили про підозру в незаконному збагаченні голову Аудиторської служби Гаврилову (оновлено)

Гавриловій закидають подання неправдивих даних у деклараціях за 2015-2016 роки.

САП і НАБУ повідомили про підозру в незаконному збагаченні голову Аудиторської служби Гаврилову (оновлено)
Лидия Гаврилова
Фото: dkrs.gov.ua

Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро повідомили про підозру голову Державної аудиторської служби Лідію Гаврилову, її звинувачують у незаконному збагаченні на 10 млн гривень і декларуванні недостовірної інформації.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на поінформоване джерело.

За його словами, про підозру їй повідомили у вівторок.

Гавриловій інкримінують ч. 2 ст. 368-2 (незаконне збагачення) і ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу. За версією слідства, вона впродовж 2015-2016 років отримала активів на 10 млн гривень, за якими НАБУ не знайшло законних підстав.

Оновлення. У НАБУ підтвердили, що Гаврилову підозрюють у скоєнні злочину.

"23 січня 2018 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили голову Державної аудиторської служби про підозру в незаконному збагаченні в розмірі близько 10 млн грн і декларування недостовірних даних. Попередня правова кваліфікація - ч. 3 ст. 368-2, ст. 366- 1 Кримінального кодексу", - повідомляють на сайті Бюро.

За даними слідства, Гаврилова впродовж 2015-2017 років отримала у власність активи, законність підстав придбання яких не підтверджена доказами і вартість яких значно перевищує її законні доходи. Зокрема, йдеться про об'єкти нерухомого майна в Києві (квартира, два паркомісця), позашляховик 2016 року випуску, дорогі меблі, техніку, золоті злитки і готівку (112,8 тис. доларів США і 8,5 тис євро), знайдені під час обшуку.

Крім того, на думку детективів НАБУ, чиновник внесла свідомо недостовірні відомості до е-декларації за 2015 рік (більш ніж 2,86 млн гривень) і 2016 рік (більш ніж 4,67 млн гривень). Також чиновниця вказала недостовірну вартість квартири, що належить їй у Києві: 1,06 млн гривень замість фактичних майже 2,74 млн гривень. Також у декларації не відображено автомобіль і два паркомісця, власником яких є її колишній чоловік, з яким сімейні відносини фактично не припинені. Згідно з п. 2 ч. 1 ст. 46 Закону «Про запобігання корупції», таке майно мало бути задеклароване.

"Слідство вважає, що чиновниця вдалася до таких дій навмисне, ймовірно, з метою приховування від відповідних державних органів і громадськості свого реального майнового стану і всього наявного в неї і членів її сім'ї майна. Розслідування наведених фактів детективи почали в січні 2017 року за власними напрацюваннями", - відзначають у НАБУ.

Фото: nabu.gov.ua

Нагадаємо, про те, що НАБУ підозрює Гаврилову в поданні неправдивих даних у деклараціях за 2015-й і 2016 роки, а також у незаконному придбанні активів у розмірі 9,92 мільйона гривень, стало відомо в листопаді 2017 року через судові рішення.

На початку січня цього року повідомляли, що НАБУ вирішило поки що не затримувати Гаврилову з побоювань, що справу можуть сприйняти як політичне переслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram