ГоловнаПолітика

Незалежна асоціація банків пригрозила НАБУ судом через назву

Банкіри отримують секретні листи на адресу антикорупційного бюро.

Незалежна асоціація банків пригрозила НАБУ судом через назву
Фото: nabu.ua

Незалежна асоціація банків України збирається судитися з Національним антикорупційним бюро України через те, що воно використовує абревіатуру НАБУ.

Про це повідомляє прес-офіс асоціації.

"Уже третій рік триває листування Незалежної асоціації банків України з Національним антикорупційним бюро України, метою якого є домогтися від молодого державного правоохоронного органу поваги до чинного законодавства... Схоже, що НАБУ (асоціації) доведеться судитися з НАБУ (бюро). І тільки суд (у Києві, а може, у Страсбурзі) визначить, хто, навіщо і чому", - повідомляє прес-офіс асоціації.

Незалежну асоціацію банків України створили 4 листопада 2011 року. На установчих зборах представники 80 банків дали їй ім'я, а потім і абревіатуру.

У 2013 році об'єднання представників банківської спільноти стало власником свідоцтва України на знак для товарів і послуг "НАБУ".

У 2014-му асоціація звернулася до Кабміну з проханням не допустити дублювання скороченої назви.

"Чиновники начебто прислухалися до застережень асоціації. Як наслідок, у законі України "Про Національне антикорупційне бюро України" від 14.10.2014 р. зафіксовано скорочену назву "Національне бюро". Схоже, в цій історії повинні були поставити крапку. Але не судилося. Керівництво Національного антикорупційного бюро України без жалю і сум'яття підігнало до своєї діяльності абревіатуру НАБУ", - повідомляє банківська асоціація.

Банкіри вже написали голові НАБУ Артему Ситнику сім листів про плутанину в назвах.

Асоціація скаржиться, що на її поштову скриньку надходять листи, адресовані антикорупційному бюро, які містять персональні дані та конфіденційну інформацію.

"У тенета акронімічного абсурду потрапив навіть перший віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, який у своєму посланні до директора Нацбюро Артема Ситника, надісланому за адресою Велика Васильківська, 72 (а це офіційна адреса Незалежної асоціації банків), розповідає про ситуацію з реалізацією нафти і газового конденсату", - нарікають в асоціації і скаржаться, що листи, які помилково потрапляють до антикорупційного бюро, не пересилають на адресу асоціації.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро утворено в квітні 2015 року.

Головою ради Незалежної асоціації банків України є Роман Шпек.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram