ГоловнаПолітика

Батько Павла Гриба домігся поновлення слідства про зникнення сина

Поліція неправильно кваліфікувала викрадення і наприкінці року справу закрила.

Батько Павла Гриба домігся поновлення слідства про зникнення сина
Павел Гриб во время заседания суда
Фото: Ніл Ракша/ Главком

Новозаводський райсуд Чернігова скасував постанову поліції про закриття кримінального провадження у зв'язку зі зникненням 19-річного українця Павла Гриба в Білорусі.

Рішення суду доступне в Єдиному реєстрі судових рішень.

Батько Павла Гриба звернувся до суду зі скаргою на постанову поліції від 26 грудня 2017 року про закриття кримінального провадження, відкритого за фактом зникнення його сина в серпні на території Білорусі з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 115 (вбивство) Кримінального кодексу.

Ігор Гриб вказав, що обставини безпосередньо свідчать про викрадення його сина, тому справу мали б розслідувати за відповідною статтею (ст. 146 Кримінального кодексу).

Ігор Гриб ще 30 серпня звернувся з листом до Генеральної прокуратури з проханням перекваліфікувати справу на "викрадення", але отримав відмову.

Суд став на бік позивача, зазначивши, що слідчий поліції не вивчив усіх обставин справи, і скасував постанову про закриття кримінального провадження.

Нагадаємо, про зникнення Павла Гриба наприкінці серпня повідомив його батько - колишній прикордонник, військовий капелан Ігор Гриб. За його словами, 24 серпня його син виїхав до білоруського Гомеля, де повинен був зустрітися з дівчиною з Росії, з якою познайомився в соціальних мережах. Однак після перетину кордону Білорусі хлопець зник.

У місцевій поліції батькові повідомили, що Павло Гриб перебуває в розшуку за статтею "терористичний акт", а ініціатором розшуку є управління ФСБ Росії по Краснодарському краю в місті Сочі. Пізніше стало відомо, що Павла Гриба заарештували в Краснодарі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram