ГоловнаПолітика

Італійця Мікеле Ніколетті обрано президентом ПАРЄ

Він замінив на цій посаді кіпріотку Стеллу Кіріакідес.

Італійця Мікеле Ніколетті обрано президентом ПАРЄ
Фото: kapital.com

Італійський соціаліст Мікеле Ніколетті в понеділок був обраний президентом Парламентської асамблеї Ради Європи. Він замінив на цій посаді кіпріотку Стеллу Кіріакідес, яка була тимчасовим президентом після відставки Педро Аграмунта.

Про це повідомляють на сайті ПАРЄ.

Ніколетті як безальтернативний кандидат став 31-м президентом Асамблеї з 1949 року і другим італійцем на цій посаді.

Згідно з регламентом ПАРЄ, президента організації обирають на рік і максимум на два терміни.

Український парламент же сподівається, що Ніколетті займе об'єктивну позицію і вимагатиме від Росії виконання резолюції ПАРЄ. "Він має велике проросійське лобі сьогодні тут, яке намагається вплинути на ситуацію, в тому числі вони постараються вплинути на нового президента пана Ніколетті. Ми сподіваємося, що Ніколетті займе зважену позицію і вимагатиме головного - щоб Росія виконала ті резолюції ПАРЄ, які вже прийняті. Це припинення війни на Донбасі, деокупація Криму, права людини та інші питання", - сказав народний депутат від Блоку Петра Порошенка Олексій Гончаренко в ефірі 112 каналу.

Нагадаємо, що попередній президент ПАРЄ Педро Аграмунт пішов у відставку через скандал, який виник у зв'язку з його поїздкою в Сирію до Ассада на російському урядовому літаку. Аграмунт залишиться в ПАРЄ як член іспанської делегації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram