ГоловнаПолітика

Кличко анонсував початок будівництва лікарні в Деснянському районі Києва цього року

Місто збільшило фінансування медичної галузі до 91 млн грн.

Кличко анонсував початок будівництва лікарні в Деснянському районі Києва цього року

Цього року в Києві розпочнуться роботи з будівництва лікарні в Деснянському районі. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу "Київ".

"Майже 400 тисяч людей живуть у Деснянському районі - це рівнозначно населенню великого міста, - і там немає лікарні. Лікарня потрібна, ми цього року розпочинаємо її будівництво, - зазначив Віталій Кличко. - Медичний заклад - це не тільки приміщення, важливе його наповнення - сучасне обладнання, яке дозволяє поставити точний діагноз, і як результат - визначити ефективне лікування, медперсонал, кваліфіковані фахівці".

Мер підкреслив, що тривалий час київські лікарні, як і в інших регіонах країни, були в занепаді. І завдання столичної влади - "вдихнути нове життя в ці медустанови, зробити їх сучасними".

Кличко зазначив, що цього тижня відвідав з інспекцією Київську міську клінічну лікарню №12 та дитячу лікарню №7.

У дитячій лікарні №7 здійснили реконструкцію на суму майже 47 млн грн.

"Ця лікарня виглядає не як відреставрована, а як нова, - зазначив Віталій Кличко. - Зроблено зовнішній і внутрішній ремонт. Установили новий апарат МРТ вартістю майже 40 млн грн. За час його роботи обстежили вже майже 500 дітей. Завдяки новому МРТ є можливість проводити дослідження всіх органів. Медики працюють на цьому обладнанні, дуже задоволені", - сказав Кличко.

Також столичний голова розповів, як ознайомився з перебігом ремонтних робіт у низці відділень Київської лікарні №12. Столична влада завершує ремонт і закупила нове обладнання для відділення невідкладної (екстреної) медичної допомоги та двох травмпунктів (опорно-руховий і щелепно-лицевий). На реконструкцію приймального та спеціалізованих відділень виділено 91 млн грн. При цьому на 60 млн грн закупили нове обладнання.

"Усі наші медустанови повинні відповідати сучасним вимогам і надавати якісний сервіс і ефективну допомогу всім, хто звертається. Тому ми крок за кроком оновлюємо медустанови до європейського рівня. Цього року ми ще збільшили фінансування медичної галузі як однієї з пріоритетних - до 91 млн грн. Це гроші на будівництво і ремонт лікарень, закупівлю сучасного обладнання, тому що сучасна медицина - це в першу чергу нові технології", - зазначив Віталій Кличко.

Цьогоріч у столиці з метою підвищення рівня енергоефективності медустанов планують утеплити фасади і замінити вікна в Дитячій лікарні №4 у Солом'янському районі, Дитячій клінічній лікарні №9 у Подільському районі, Київському міському пологовому будинку №6, Київському міському психоневрологічному диспансері №3, Київському міському консультативно-діагностичному центрі.

Також планують провести капітальний ремонт приміщень відділень паліативної допомоги в таких закладах: Київська лікарня №2, клінічна лікарня №6, Київська міська клінічна лікарня №10, лікарня №18, Київський міський клінічний госпіталь ветеранів війни.

Крім того, завершать капітальний ремонт кардіохірургічного операційного блоку відділення рентген-ендоваскулярної хірургії з палатами реанімації та післяопераційного перебування в Олександрівській клінічній лікарні.

Значну увагу в цьому році також буде приділено проведенню ремонтів установ лікарсько-акушерської допомоги вагітним, породіллям і новонародженим. Так, буде проведено капітальний ремонт бактеріологічної лабораторії Київського міського пологового будинку №2, завершать розпочатий у 2016 році капітальний ремонт із переплануванням першого поверху акушерського відділення з операційним блоком, індивідуальними та сімейними пологовими палатами Київського пологового будинку №3, капітальний ремонт ліфтів у столичному перинатальному центрі.

Також буде завершено роботи з перетворення закладу на лікарню інтенсивного лікування в Київській міській дитячій клінічній лікарні №1.

Крім того, планують завершити і роботи з капітального ремонту приміщень Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги під створення центру серцево-судинної патології. Також планують завершити капітальний ремонт приміщень клінічної лікарні №2 і Київського міського пологового будинку №1.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram