ГоловнаПолітика

Шабуніну змінили статтю на жорсткішу

Справу перекваліфікували за статтею 345-1.

Шабуніну змінили статтю на жорсткішу
Фото: antac.org.ua

Дніпровське відділення поліції Києва змінило підозру керівникові "Центру протидії корупції" Віталію Шабуніну, який 8 червня вдарив відеоблогера каналу "Голос народу" Всеволода Філімоненка.

Прес-служба ЦПК повідомила, що замість ч.1 ст.122 Кримінального кодексу (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) справу кваліфікували за ч.2 ст.345-1 (завдання тілесних ушкоджень журналісту під час виконання ним законної професійної діяльності). Таким чином Шабуніну може загрожувати не три, а п'ять років позбавлення волі.

Підозру було змінено 15 січня і вручено в четвер, 18 січня.

Фото: antac.org.ua

У ЦПК вважають, що перекваліфікація справи має політичне підґрунтя.

Шабуніну спочатку інкримінували статтю 345-1, але в зв'язку зі зверненням представників ЗМІ та громадськості з приводу професії Філімоненка першу підозру було складено за статтею 122.

"Відтоді, наскільки нам відомо, в матеріалах справи не з'явилося ніяких додаткових доказів, що підтверджують факт перешкоджання саме журналістській діяльності, тому для нас очевидно, що мотивація такої зміни винятково політична", - сказала адвокат Шабуніна Олена Щербан.

Нагадаємо, що справа стосується конфлікту між Шабуніном і Філімоненком, який стався 8 червня біля Дніпровського військкомату.

У мережі є відео, на якому Філімоненко ставить запитання, а у відповідь Шабунін його б'є. Філімоненко стверджує, що Шабунін ударив його за питання про те, чому він не воює в АТО. Шабунін стверджує, що вдарив відеоблогера за те, що той довів до сліз його колегу по ЦПК Олександру Устинову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram