ГоловнаПолітика

Кабмін виступив за введення електронного голосування виборців

"Це найпростіша форма електронної демократії, але її реалізація містить безліч викликів".

Кабмін виступив за введення електронного голосування виборців
Фото: Владислав Мусиенко

Кабінет Міністрів вважає перспективним введення електронного голосування виборців.

Про це йдеться в затвердженій концепції розвитку цифрової економіки та суспільства на 2018-2020 роки.

"Одним із найперспективніших в умовах України напрямку розвитку (електронної демократії) є електронне голосування виборців (e-voting). Це найпростіша форма електронної демократії, проте її реалізація містить велику кількість політичних і організаційних викликів", - ідеться в концепції.

На думку уряду, електронне голосування і вибори за відповідних умов можуть бути більш чесними, прозорими й ефективними, ніж традиційні.

"Голосування через Інтернет полегшить доступ до процедури волевиявлення для значно більшої кількості громадян, що поліпшить репрезентативність і якість виборів, підвищить загальну оперативність отримання результатів голосування, створить можливість скористатися виборчим правом дистанційно", - відзначають у Кабміні.

Профільним міністерствам і відомствам, доручено до липня внести проекти актів про реалізацію проектів цифрових трансформацій за низкою напрямів, у тому числі в сфері електронної демократії.

Нагадаємо, наприкінці грудня минулого року Центральна виборча комісія ініціювала держексперимент із передачі відомостей про підрахунок голосів з виборчих дільниць безпосередньо до Центрвиборчкому, що дозволить прискорити підрахунок голосів на виборах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram