ГоловнаПолітика

Аваков виступив проти призначення головою Держслужби ветеранів переможця конкурсу

Валентин Манько мав проблеми з законом.

Аваков виступив проти призначення головою Держслужби ветеранів переможця конкурсу
Фото: Владислав Мусиенко

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков виступає проти призначення Кабінетом Міністрів Валентина Манька на посаду голови Державної служби у справах ветеранів війни й учасників антитерористичної операції.

"Я категорично проти і не зможу підтримувати", - сказав Аваков на засіданні уряду в середу. Він заявив, що Манько певний час перебував у розшуку, і висловив невдоволення роботою конкурсної комісії з питань вищого корпусу державної служби.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, своєю чергою, зазначив, що ця кандидатура буде проходити спецперевірку, і в разі виявлення фактів, які не дозволять призначити Манька на посаду, Кабмін прийме рішення про відмову.

У такому випадку потрібно буде проводити новий конкурс. Комісія мала обрати резервного кандидата, який упродовж року мав би право бути призначеним головою Держслужби ветеранів на випадок форс-мажору з Маньком, але інші кандидати не набрали мінімально необхідної кількості балів.

Попередній голова Держслужби ветеранів Артур Дерев'янко звільнився 21 червня 2017 року. Він займав посаду голови служби з вересня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram