ГоловнаПолітика

У МЗС вимагають звільнити кримськотатарського активіста Дегерменджі

Підконтрольний Кремлю суд у Сімферополі продовжив арешт фігурантів "справи Веджії Кашки" на два місяці.

У МЗС вимагають звільнити кримськотатарського активіста Дегерменджі
Фото: facebook.com/Anton Naumlyuk

Міністерство закордонних справ України вимагає звільнити заарештованого в анексованому Росією Криму кримськотатарського активіста Бекіра Дегерменджі.

Про це повідомила речник МЗС Мар'яна Беца.

"Стан Дегерменджі критичний. Окупант продовжує тихо вбивати кримських татар. Висловлюємо протест РФ, вимагаємо звільнення", - написала вона у Twitter.

Адвокат Едем Семедляєв повідомив Крим.Реалії, що заарештований у Криму кримськотатарський активіст Бекір Дегерменджі не може перебувати в СІЗО через стан здоров'я. Адвокат назвав стан здоров'я свого підзахисного критичним і зазначив, що суд в Криму не врахував відповідні медичні довідки, які підтверджують це.

12 січня підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя продовжив арешт фігурантів "справи Веджії Кашки" на два місяці.

Нагадаємо, Дегерменджі був затриманий 23 листопада разом із ще кількома кримськотатарськими активістами за звинуваченням у вимаганні 7 тисяч доларів у громадянина Туреччини Юсуфа Айтана.

Під час їх затримання стало погано ветерану національного руху кримських татар Веджії Кашці, вона померла в машині швидкої допомоги дорогою до лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram