ГоловнаПолітика

Гройсман виступив за зняття імунітету з Парасюка

Нардеп місяць тому вдарив правоохоронця в маріупольському суді.

Гройсман виступив за зняття імунітету з Парасюка
Фото: Олександр Рудоманов

Прем'єр Володимир Гройсман вважає, що Володимира Парасюка потрібно позбавити депутатської недоторканності і притягнути до відповідальності.

Про це він сказав під час спілкування з ветеранами підприємства "Азовсталь" у Маріуполі, повідомляє Укрінформ.

"Це великий сором, коли людина, уповноважена від держави, дозволяє собі таку поведінку. Я хочу сказати, що тут і слабкість, у тому числі правоохоронної системи", - сказав Гройсман.

Він зазначив, що зняти депутатську недоторканність із Парасюка може Верховна Рада, але якби такі питання вирішували уряд і прем'єр-міністр, то їх вже давно вирішили б.

Нагадаємо, 4 грудня Парасюк у будівлі маріупольського суду вдарив співробітника поліції. Проти нього відкрили справу.

Парасюк - рекордсмен серед нардепів за кількістю бійок.

17 жовтня він двічі вдарив ногою начальника Управління державної охорони України Валерія Гелетея біля будівлі Верховної Ради.

У вересні минулого року нардеп після участі в телевізійному ефірі дочекався під студією депутата від Опоблоку Олександра Вілкула і зчинив з ним бійку. Згодом Парасюк спробував пошкодити автомобіль Вілкула.

У червні 2016 року під час засідання Верховної Ради Парасюк побився з членом фракції "Опозиційний блок" Дмитром Колесниковим через те, що той виступав російською мовою

У листопаді 2015 року Парасюк ударив ногою генерала СБУ Василя Пісного на засіданні Національного антикорупційного комітету Верховної Ради. Парламентарія розгнівали слова Пісного про те, що він зробив для Майдану більше, ніж сам Парасюк. Співробітник СБУ подав скаргу на дії нардепа в Генеральну прокуратуру України. За фактом нападу Парасюка на Пісного відкрито кримінальне провадження.

Раніше того самого місяця під час судового засідання у справі Геннадія Корбана Парасюк ударив прокурора Олександра Голінченка.

Наприкінці жовтня 2015 року Парасюк влаштував скандал під час засідання Центральної виборчої комісії. Він накричав на члена ЦВК Жанну Усенко-Чорну, звинувативши її в поганій організації місцевих виборів.

Наприкінці вересня 2015 року Парасюк зчинив сварку з головою міліції Луганської області Анатолієм Науменком після закінчення виїзного засідання комітету ВР з питань запобігання і протидії корупції.

У середині липня 2015-го Парасюк обурився появою в сесійній залі Романа Насірова - голови Державної фіскальної служби, який не склав депутатського мандата, і затіяв бійку в сесійній залі.

У лютому 2015-го Парасюк штовхнув колишнього спікера Верховної Ради Володимира Литвина після його виступу в залі засідань. Інцидент стався після того, як Литвин з трибуни Ради звинуватив владу в скороченні соціальних виплат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram