ГоловнаПолітика

Проти священиків УПЦ МП, які відмовилися відспівувати дитину, порушили справу

Їх звинуватили в дискримінації за релігійною ознакою.

Проти священиків УПЦ МП, які відмовилися відспівувати дитину, порушили справу
Фото: znaj.ua

Прокуратура Запорізької області відкрила кримінальне провадження у зв'язку з відмовою священиків УПЦ Московського патріархату відспівувати трагічно загиблу дворічну дитину. Їхні дії кваліфікували за ч. 3 ст. 161 Кримінального кодексу - дискримінація за релігійною ознакою.

Про це йдеться на сайті прокуратури.

"Представники Запорізької єпархії Української православної церкви Московського патріархату допускають вибірковий підхід до здійснення релігійних обрядів, віддаючи перевагу тим особам, які проходили обряди хрещення саме в УПЦ МП, чим ображають почуття громадян у зв'язку з їхніми релігійними переконаннями", - сказано в повідомленні.

Також наголошують, що запорізькі священики засуджують використання представниками церкви української мови, чим принижують національну честь громадян України.

Під час слідства також перевірять ГО "Союз православний Радомир".

"Деякі представники зазначених релігійних організацій останнім часом допускають висловлювання про єдність слов'янських православних народів під духовним наставництвом Російської православної церкви (РПЦ). Серед парафіян храмів поширюється інформація про необхідність об'єднання України з Росією і засуджується європейський напрямок розвитку нашої держави, засуджується проведення антитерористичної операції, а також виправдовуються агресивні дії Російської Федерації стосовно України", - заявила прокуратура.

Слідство доручено управлінню СБУ в Запорізькій області.

Нагадаємо, скандал навколо запорізької УПЦ МП виник після того, як місцеві священики відмовилися відспівувати трагічно загиблу дитину, тому що той був хрещений у Київському патріархаті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram