ГоловнаПолітика

США поставили Україну в один ряд з Німеччиною і Францією за небезпечністю для поїздок

У Росію американцям їздити не радять.

США поставили Україну в один ряд з Німеччиною і Францією за небезпечністю для поїздок
Фото: скрин-шот

Держдепартамент США в середу, 10 січня, опублікував нові рекомендації з приводу безпеки подорожей в країни світу для американських громадян. Усі держави в списку розділені на чотири категорії, Україна у зв'язку зі "злочинністю і громадськими заворушеннями" потрапила в другу групу - у таких країнах американцям радять особливо остерігатися, повідомляють на сайті Держдепу.

У цю саму групу через загрозу терактів потрапили багато західноєвропейських держави, включаючи Німеччину, Великобританію і Францію. Сюди ж зараховано Бразилію, Індію, Китай, Саудівську Аравію та інші держави, пише DW.

У першу групу потрапили держави, де досить дотримуватися стандартних запобіжних заходів. Тут опинилася значна частина країн світу, зокрема: Австрія, Канада, Швейцарія, скандинавські країни, всі східноєвропейські держави Євросоюзу, майже всі колишні республіки СРСР (крім Росії, України і Азербайджану) та багато інших.

Подорожі в держави третьої групи, куди, зокрема, потрапила Росія, влада США рекомендує переглянути. РФ опинилася в цій категорії, оскільки у країні зберігається небезпека тероризму, а американські громадяни часто зазнають різних утисків, йдеться на сайті Держдепу. У цю ж групу з різних причин внесені Венесуела, Куба, Нігер, Судан, Пакистан, Туреччина та інші.

Через потенційну небезпеку для життя американська влада не радять своїм громадянам їздити в країни четвертої категорії, де опинилися Афганістан, Ірак, Іран, Лівія, Північна Корея, Сирія, Сомалі і низка інших держав. Усі рекомендації можна подивитися на інтерактивній карті на сайті Держдепу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram