ГоловнаПолітика

Учителям підвищили зарплати до 6,5-8,5 тисячі (оновлено)

Розмір окладу залежить від категорії педагога.

Учителям підвищили зарплати до 6,5-8,5 тисячі (оновлено)
Фото: fakty.ictv.ua

Кабінет Міністрів на засіданні в середу прийняв рішення про підвищення зарплат учителів з січня.

"З січня ми підвищимо заробітну плату українському вчителю", - цитують на сайті уряду прем'єра Володимира Гройсмана.

В абсолютних цифрах показник зарплат становитиме 6,5-8,5 тис. на місяць залежно від категорії.

При цьому прем'єр-міністр звернув увагу на необхідність роботи з місцевою владою щодо підвищення зарплат викладачам, які фінансуються за лінією місцевих бюджетів.

Оновлення. За попередніми підрахунками Міністерства освіти і науки, очікувана середня зарплата шкільного вчителя в січні 2018 року має становити 7 тис. 600 гривень, заявила міністр Лілія Гриневич.

Вона також повідомила, що уряд прийняв ще одну постанову, якою збільшив граничні розміри надбавок учителям.

"Сьогодні на засіданні уряду прийнято дві постанови, що регулюють збільшення заробітних плат для вчителів. Зокрема, ми збільшили граничний розмір надбавки для вчителів до 30%", - наводить

слова Гриневич прес-служба Міносвіти.

Так, розміри максимальної надбавки педагогічним працівникам виростуть із 20% до 30%. Також встановлено нижню межу такої надбавки - не менш ніж 5%.

Не менш ніж 20% надбавки повинні отримувати вчителі шкіл, у яких навчання в початкових класах здійснюється за стандартами "Нової української школи"; вчителі української мови та літератури в школах з навчанням мовами національних меншин.

З 1 вересня 2018 року збільшення зарплати має бути поширене не тільки на педагогів, які отримують зарплату за рахунок державного бюджету, а й на тих, які отримують зарплату з місцевих бюджетів, - вихователів дитсадків, майстрів у професійно-технічних навчальних закладах та інших, додала Гриневич.

Нагадаємо, нова редакція закону "Про освіту" передбачає поетапне підвищення до 2023 року посадового окладу педагогічного працівника до трьох мінімальних заробітних плат. Одна мінімальна зарплата зараз дорівнює 3723 гривень.

У 2017 році зарплати вчителів загальноосвітніх навчальних закладів зросли приблизно на 50%. Учителі вищої почали отримувати близько 6,5 тис. гривень.

Це було зроблено за рахунок підвищення мінімальної зарплати і просування учителів на два тарифні розряди вперед - з 9-12 розряду до 11-14.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram