ГоловнаПолітика

Порошенко подарував вертеп церкві УПЦ КП

Фігурки виставлятимуться щороку в Трапезному храмі Софії Київської.

Сім'я президента Петра Порошенка напередодні Різдва подарувала вертеп Трапезному храму Софії Київської, в якому з початку 2016 року проводить богослужіння Українська православна церква Київського патріархату.

Про це йдеться на сайті УПЦ КП.

Фото: cerkva.info

Різьблені фігурки вертепу, що зображують подію народження нашого Спасителя, відтепер щороку виставлятимуться в Трапезному храмі Софії Київської в період Різдвяних свят.

Церква також зазначає, що різдвяне привітання Порошенко теж записував у храмі Київського патріархату - Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі.

Нагадаємо, Міністерство культури 2016 року погодило передачу в безоплатне користування УПЦ Київського патріархату будинок Трапезної (Малої Софії) в Національному заповіднику "Софія Київська". Музейники заявили про порушення зобов'язань України перед ЮНЕСКО.

Міністр культури В'ячеслав Кириленко тоді заявив, що рішення було ухвалене з політичною метою - повернути українську церкву в Софію Київську.

Трапезна, яка була побудована в 1722-1730 роках, розташована навпроти південного фасаду Софійського собору. Це одна з головних споруд Софійського монастирського ансамблю.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram