ГоловнаПолітика

Затриманий за хабар директор аеропорту "Миколаїв" вийшов під заставу 2,5 млн грн

Він пропонував гроші губернаторові за те, щоб залишитися на посаді.

Затриманий за хабар директор аеропорту "Миколаїв" вийшов під заставу 2,5 млн грн
Фото: facebook.com/LlutsenkoYuri

Колишній директор КП "Миколаївський міжнародний аеропорт" Михайло Галайко, якого затримали перед Новим роком за хабар губернатору Олексію Савченку, вийшов із СІЗО під заставу 2,5 млн грн. Про це пишуть миколаївські ЗМІ з посиланням на джерела.

За даними "Преступности.НЕТ", увечері 3 січня в ізолятор тимчасового утримання ГУНП прийшли адвокати Галайка. Вони пред'явили черговому квитанцію про сплату повної суми застави. Поліція зазначила відсутність підстав подальшого утримання Галайка під вартою і відпустила.

Нагадаємо, 28 грудня Галайко прийшов до голови Миколаївської ОДА з пакетом, в якому було 700 тисяч гривень. Усього він пропонував 2,5 мільйона. Слідство вважає, що гроші призначалися як хабар за продовження з Галайком трудового договору - 23 грудня закінчився термін дії контракту.

Савченко грошей не взяв.

Галайка затримали відразу після цього і невдовзі відправили в СІЗО. Попередня правова кваліфікація - ч. 3 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі, яка займає відповідальне становище), санкція якої передбачає від чотирьох до восьми років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram