ГоловнаПолітика

Льотчика Волошина призначено в.о. директора аеропорту "Миколаїв"

Попереднього директора спіймали на хабарі.

Льотчика Волошина призначено в.о. директора аеропорту "Миколаїв"
Капитан Волошин
Фото: bbc.com

Льотчика Владислава Волошина призначено в.о. директора КП "Миколаївський міжнародний аеропорт", пише місцеве видання "Преступности.НЕТ" з посиланням на власні джерела.

Наказ підписав 30 грудня голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко.

Льотчик Волошин - колишній пілот штурмовика Су-25 299-ї Миколаївської бригади тактичної авіації, здійснив 33 бойові вильоти, поки застосування авіації на Донбасі не було заборонено Мінськими угодами.

У 2015 році російська пропаганда назвала Волошина винуватцем катастрофи малайзійського "Боїнга". Він нібито випустив по пасажирському літаку ракету "повітря-повітря". Цю версію спростувало міжнародне слідство. Насправді літак збили з ЗРК "Бук", який прибув із Росії, з території, яку контролювали бойовики "ДНР".

Нагадаємо, попереднього директора аеропорту "Миколаїв" затримали 28 грудня під час спроби дати хабар голові обласної держадміністрації Олексію Савченку.

Останній регулярний рейс в аеропорту Миколаєва було здійснено навесні 2013 року. У 2016 році аеропорт відключили від енергопостачання за борги.

У 2017 році в аеропорту відремонтували злітно-посадкову смугу, оновили світлосигнальне обладнання та провели капітальний ремонт будівлі аеровокзалу. Наприкінці листопада підприємство отримало дозвіл на відновлення польотів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram