ГоловнаПолітика

Фігурант "справи про рюкзаки" пішов на угоду зі слідством і отримав рік умовно

Підсудний активно допомагав розкриттю злочину.

Фігурант "справи про рюкзаки" пішов на угоду зі слідством і отримав рік умовно
Фото: mvs.gov.ua

Московський районний суд Харкова 21 грудня засудив до одного року позбавлення волі умовно місцевого жителя Володимира Іванова за підробку документації про поставки фірмою "Дніпровенд" рюкзаків для Міністерства внутрішніх справ, пишуть "Українські новини".

Вирок суду доступний в Єдиному реєстрі судових рішень.

Зазначено, що підсудний, уродженець Балаклії Харківської області, працює менеджером відділу продажів ТОВ "Спецавтоматика Україна". Між ним і Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою було укладено угоду про визнання провини. Суд затвердив цю угоду і засудив Іванова до року в'язниці умовно.

У вироку йдеться, що наприкінці 2014-го - на початку 2015 року обвинувачений, перебуваючи за адресою м. Харків, вул. Сомовська, 12-б, будучи активним учасником "конвертаційного центру", отримав від керівників "конвертаційних центрів" завдання виготовити і підробити документи, необхідні для участі ТОВ "Дніпровенд" у переговорній процедурі про закупівлю рюкзаків у МВС.

Підсудний виконав доручення, підробивши на документах підпис директора "Дніпровенда" і печатку фірми.

Також Іванов підробив такі документи від імені ТОВ "Дніпровенд": повідомлення голові комітету з конкурсних торгів про зобов'язання виконати замовлення; довідку про учасника ТОВ "Дніпровенд"; довідку про працівників і обладнання фірми; довіреність на право представництва; перший примірник проекту договору про закупівлю рюкзаків між ТОВ "Дніпровенд" і МВС; копії статутних документів "Дніпровенда".

Ці документи, за невстановлених досудовим розслідуванням обставин, були використані під час проведення переговорної процедури із закупівлі рюкзаків 9 лютого 2015 року.

Потім підсудний у березні 2015 року виготовив і підробив документи "Дніпровенда" про постачання рюкзаків у Центральну базу ресурсного забезпечення МВС, зокрема видаткову накладну, акт про огляд і приймання рюкзаків за договором тощо.

"Надалі вказані документи були використані під час поставки рюкзаків на Центральну базу ресурсного забезпечення МВС України в березні-травні 2015 року", - сказано у вироку суду.

Таким чином, підсудний своїми умисними діями скоїв кримінальний злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 (підробка документів) Кримінального кодексу.

Відзначено, що вину підсудного пом'якшило те, що він активно допомагав розкриттю злочину і під час його здійснення був матеріально залежний від організаторів злочинної схеми.

Нагадаємо, наприкінці жовтня детективи НАБУ в рамках розслідування кримінального провадження за фактом розтрати 14 млн гривень бюджетних коштів під час закупівлі МВС рюкзаків провели обшуки і затримали трьох осіб - сина голови МВС Арсена Авакова Олександра, його бізнес-партнера Володимира Литвина та колишнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря. 1 листопада Солом'янський райсуд Києва відпустив усіх трьох під особисті зобов'язання.

У лютому 2016 року було опубліковано відео, на якому людина, схожа на сина голови МВС, обговорює з людиною, схожою на екс-заступника міністра Чеботаря, поставку партії рюкзаків для підрозділів відомства. Діалог на відео датований груднем 2014 року, а вже в лютому 2015 року МВС дійсно закупило рюкзаки на 16,5 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram