ГоловнаПолітика

Порошенко: ремонт дороги Одеса - Рені планують завершити до кінця 2018 року

Президент проінспектував перебіг робіт.

Порошенко: ремонт дороги Одеса - Рені планують завершити до кінця 2018 року
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко прогнозує, що ремонт дороги загального користування державного значення М-15 Одеса - Рені буде завершено до кінця 2018 року.

Про це повідомила його прес-служба.

У четвер, 28 грудня, в рамках робочої поїздки в Одеську область голова держави оглянув відремонтовану ділянку протяжністю 41 км.

Дорога характеризується високою інтенсивністю руху - близько 22 тисяч автомобілів на добу. Вартість ремонтних робіт становила 465,8 млн грн. З них з державного бюджету - 1,2 млн грн, кошти від "митного експерименту" - 464,6 млн грн. Роботи тривали з липня по грудень 2017 року.

Порошенко зазначив, що митний експеримент в цьому році був набагато ефективнішим, ніж в попередньому. У 2016 році в Одеській області перевиконання становило тільки 86 млн грн. "На 86 млн дорогу не відремонтуєш. Це означає, що неефективно працювала митниця. Було «зелене світло» тим, хто в обхід митниці завозив вантажі. А в цьому році порівняйте - 86 млн і майже 2 млрд. І ці два мільярди пішли на будівництво доріг і дозволили тут, в Маяках, капітально відремонтувати дорогу. А дорога - це життя", - сказав президент.

Загальна протяжність автомобільної дороги М-15 Одеса - Рені (на пл. Бухарест) становить 289,4 км. М-15 проходить з території дев'яти районів Одеської області, з території Молдови і з'єднує міста Одеса, Біляївка, Білгород-Дністровський, Сарата, Татарбунари, Арциз, Тарутине, Кілія, Ізмаїл, Болград, Рені, природний заповідник Вилкове.

Дорога була побудована в 40-50-х роках минулого століття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram