ГоловнаПолітика

ЦВК запропонувала прискорити підрахунок голосів на виборах

Дані з дільниць пропонується передавати відразу в Центрвиборчком, минаючи окружні комісії.

ЦВК запропонувала прискорити підрахунок голосів на виборах

Центральна виборча комісія ініціює державний експеримент з передачі відомостей про підрахунок голосів виборців з виборчих дільниць безпосередньо до Центрвиборчкому.

Як повідомляється на сайті ЦВК, відповідні пропозиції оформлені у вигляді законопроекту і схвалені на засіданні Центрвиборчкому в четвер.

"Експериментом передбачено, що відомості про зміст протоколів дільничних виборчих комісій в електронному вигляді передаватимуться з усіх виборчих дільниць відразу і безпосередньо в Центральну виборчу комісію. Таким чином, українське суспільство і міжнародне співтовариство зможуть дізнатися про результати підрахунку голосів виборців вже вранці дня, наступного за днем голосування", - йдеться в повідомленні.

Мета експерименту - практичне випробування в процесі встановлення результатів проміжних виборів народного депутата України в порядку, визначеному законом "Про вибори народних депутатів України", можливості автоматизованого формування протоколів дільничних виборчих комісій (ДВК) про підрахунок голосів виборців на виборчих дільницях, протоколів окружних виборчкомів (ОВК) про повторний підрахунок голосів виборців на виборчих дільницях, про підсумки голосування в одномандатному виборчому окрузі. А також - можливості встановлення підсумків голосування в одномандатному виборчому окрузі на підставі створених в електронній формі протоколів про підрахунок голосів виборців на виборчих дільницях в одномандатному виборчому окрузі та про повторний підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці.

Протоколи ДВК про підрахунок голосів виборців на виборчих дільницях в одномандатному виборчому окрузі та протоколи ОВК про повторний підрахунок голосів виборців на виборчих дільницях, що створені в електронній формі, використовуються виключно для аналізу результатів проведення експерименту, мають інформаційне значення і не викликають юридичних наслідків, пояснили в ЦВК.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram