ГоловнаПолітика

Кабмін відклав підвищення зарплат військовим

Основні виплати збільшать, а додаткові знизять разом з новим законом про військові пенсії.

Кабмін відклав підвищення зарплат військовим
Андрей Рева
Фото: Макс Левин

Уряд на засіданні 27 грудня відклав введення в дію постанови №704 від 30 серпня 2017 року, що передбачає зміну структури грошового забезпечення військових. Планувалося, що постанова набуде чинності з 1 січня 2018 року, проте тепер цей термін відкладено до 1 січня 2019 року.

Однак міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що постанова набуде чинності одночасно з ухваленням закону, що змінює принципи нарахування військових пенсій.

"Постанова №704 мала змінити складові грошового забезпечення. До кінця року ми повинні були прийняти закон про пенсійне забезпечення військовослужбовців, на жаль, це не вдалося. Ми відтермінували 704-ту постанову, але хоча там написано на рік - за фактом до моменту ухвалення закону. Як тільки закон буде ухвалено - наступного дня ми введемо в дію цю постанову", - сказав Рева на прес-конференції в четвер.

При цьому він запевнив, що відтермінування введення постанови Кабміну №704 від 30 серпня не впливає на розмір грошового забезпечення військових, оскільки він визначається законом про державний бюджет.

"Військовослужбовцям та силовикам, кому бюджетом передбачені виплати у більшому розмірі, вони будуть їм здійснюватися з 1 січня в повному розмірі ... Підвищене грошове забезпечення військовослужбовці отримуватимуть, просто структура їх забезпечення не зміниться, а могла б змінитися", - сказав він.

Рева відзначив, що сьогодні в структурі грошового забезпечення військових основна частина (оклад) низька, а додаткова (доплата за військове звання, вислугу років, премії) - велика.

Постанова №704 передбачає збільшення частки основних виплат і зниження додаткових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram