ГоловнаПолітика

Порошенко вирішив святкувати Різдво двічі

"Вибирати собі календар - це особисте право кожного, а завдання держави - гарантувати його".

Порошенко вирішив святкувати Різдво двічі
Фото: Макс Требухов

Президент України Петро Порошенко святкуватиме Різдво двічі - і 25 грудня, і 7 січня.

Про це йдеться в його зверненні з нагоди Різдва за григоріанським календарем, яке цьогоріч уперше буде вихідним днем в Україні.

"Ми жодним чином не робимо замах на давню добру традицію святкувати Різдво 7 січня, шануємо її та поважаємо. Вибирати собі календар - це особисте право кожного, а ось завдання держави - гарантувати таке право і дати можливість вибору. Особисто я вирішив святкувати двічі", - заявив глава держави.

"Україна - унікальна у своїй віротерпимості й повазі до релігійних почуттів. Ми - це православні, греко-католики, римо-католики. Ми - ціле розмаїття протестантських церков. Ми - мусульмани та юдеї. Ми всі разом - українці", - заявив Порошенко. 

Нагадаємо, два роки тому секретар РНБО Олександр Турчинов виступив з ідеєю перенести святкування Різдва в Україні із 7 січня на 25 грудня. Глава УГКЦ Святослав (Шевчук) такий крок підтримав. Порошенко тоді вважав, що не має права вирішувати, коли в Україні святкувати Різдво Христове, але назвав мудрим святкувати його двічі.

16 листопада 2017 року Верховна Рада ухвалила закон, який зробив 25 грудня офіційним святковим і вихідним днем та скасувала вихідний 2 травня.

25 грудня і 7 січня Різдво також святкують Білорусь, Молдова, Ліван і Албанія.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram