ГоловнаПолітика

Порошенко обговорив з Тіллерсоном загострення ситуації на Донбасі

Співрозмовники скоординували позиції щодо миротворчої місії ООН на сході України.

Порошенко обговорив з Тіллерсоном загострення ситуації на Донбасі

Президент Петро Порошенко в телефонному режимі обговорив з державним секретарем США Рексом Тіллерсоном. Загострення ситуації на Донбасі через збільшення кількості обстрілів з боку російських бойовиків і безвідповідальне виведення російських офіцерів зі складу Спільного центру з контролю і координації режиму припинення вогню на Донбасі.

Як повідомляє прес-служба голови Української держави, співрозмовники також скоординували позиції щодо миротворчої місії ООН на окупованій частині Донбасу.

Петро Порошенко подякував за продовження санкцій проти Росії, послідовну підтримку Вашингтоном зміцнення обороноздатності України та резолюції ООН щодо Криму. Рекс Тіллерсон наголосив, що США будуть і надалі підтримувати Україну.

Співрозмовники також обговорили прогрес українських реформ. Голова Української держави поінформував про розблокування процесу створення Антикорупційного суду.

Нагадаємо, 21 грудня Меркель провела телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним, під час якої вони обговорили умови повернення російських офіцерів в Спільний центр з координації і контролю режиму припинення вогню на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram