ГоловнаПолітика

Нардеп Зубач вважає тиск на "Самопоміч" кроком до тоталітаризму

"У рамках виборчої кампанії прибирають усіх неугодних".

Нардеп Зубач вважає тиск на "Самопоміч" кроком до тоталітаризму
Любомир Зубач
Фото: Макс Левин

Депутат Верховної Ради Любомир Зубач поскаржився, що його партія "Самопоміч" за принципову позицію зазнала адміністративного тиску з боку влади.

Про це він сказав на круглому столі в Інституті Горшеніна.

"Національний інтерес у нас на першому місці. Це підтверджується хоча б тим, що, перебуваючи в опозиції, ті законопроекти, які ми вважаємо корисними і правильними для держави, голосуємо "за". Позицію "проти тому, що опозиція" ми вважаємо неправильною. Але парадокс у тому, що хоча ми завжди займали державницьку позицію, нас за це б'ють. Таке враження, що "Самопоміч" - головне зло в цій країні", - обурився Зубач.

За його словами, проблеми почалися 2015 року під час голосування за зміни до Конституції в частині децентралізації, де в перехідних пропозиціях сховали де-факто особливий статус для Донбасу.

"І вони тривають до цього часу. Сміттєва блокада міста Львова, де мер - наш лідер Андрій Садовий, небезпека якої залишилася досі. Далі - звільнення мера Миколаєва пана Сенкевича, який, за всіма експертними оцінками, вважався одним із найпрогресивніших в Україні. Звільнення секретаря Луцької міської ради Юлії Вусенко, яку потрібно було звільнити, щоб вона не стала в.о. міського голови Луцька після смерті колишнього міського голови. Звільнення першого заступника Львівської обласної ради Парасковії Дворянин", - перелічив депутат факти тиску.

За словами Зубача, навіть у квартирі його батьків, де він зареєстрований, намагалися проводити обшук.

"Не слід плекати ілюзії. Виборчий період починається не 2018 року. Для Адміністрації президента він почався вже давно. І в рамках цієї виборчої кампанії прибирають усіх неугодних. Проводиться підготовка до наступних виборів", - заявив він.

На його думку, це перший крок до тоталітаризму. "У нас такий президент, який хоче керувати всім і не мати політичних конкурентів. А це і є тоталітаризмом", - сказав Зубач.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram