ГоловнаПолітика

Сюмар: вибори вже стартували і стануть більш відчутними у 2018 році

"Політична логіка буде превалювати над державними інтересами".

Сюмар: вибори вже стартували і стануть більш відчутними у 2018 році
Виктория Сюмар
Фото: Макс Левин

Народний депутат Вікторія Сюмар, яка представляє фракцію "Народного фронту", вважає однією з головних загроз 2018 року майбутню виборчу кампанію.

Про це депутат сказала на круглому столі в Інституті Горшеніна.

"Мінус [2017 року] - у нас відсутній національний консенсус. Вибори вже стартували, вони стануть більш відчутними наступного року. Бажання грати в політику, бажання виводити на політичну арену акторів, клоунів та інші цирки з хороводами - це не ті підходи, які мали б бути в правовій державі", - сказала Сюмар.

Вона побоюється, що 2018 року передвиборні пристрасті будуть тільки підсилювати атмосферу розчарування в Україні.

"Українські політики не готові і в передвиборний рік, і не в передвиборний рік керуватися національними інтересами, а не політичними. Це аксіома", - сказала вона.

"Не можна не бачити держави за своїми політичними рейтингами. Це багатьох стосується сьогодні. Ця загроза буде тільки посилюватися у 2018 році напередодні двох серйозних виборчих кампаній, які насправді відбуватимуться паралельно. Ситуація конфліктів навіть усередині політичних структур буде дуже серйозною, конкуренція буде дуже серйозною. І політична логіка буде превалювати над державними інтересами", - заявила Сюмар.

Нагадаємо, що 2019 року в Україні будуть вибирати і президента, і нову Верховну Раду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram