ГоловнаПолітика

Луценко: вимога Данилюка про мою відставку - спроба уникнути кримінальної відповідальності

Генеральний прокурор України Юрій Луценко прокоментував гучну заяву міністра фінансів Олександра Данилюка.

Луценко: вимога Данилюка про мою відставку - спроба уникнути кримінальної відповідальності
Фото: dpchas.com.ua

Близько години тому міністр фінансів України Олександр Данилюк зажадав відставки генерального прокурора Юрія Луценка у зв'язку із саботажем розслідувань у справі ПриватБанку. Він звинуватив генпрокурора у зволіканні у справах з приводу дій колишніх керівників і власників ПриватБанку, у переслідуванні нинішнього менеджменту ПриватБанку, Мінфіну і Національного банку, в атаках на нові антикорупційні органи.

Редакції LB.ua вдалося отримати коментар генерального прокурора.

"Розглядаю його заяву як банальне бажання уникнути кримінальної відповідальності", - заявив Юрій Луценко. Влітку генпрокурор вже звертався до Кабміну з вимогою звільнити Данилюка.

Державна фіскальна служба провела перевірку і підтвердила несплату Данилюком 700 тис. гривень податків. "Податки Данилюку потрібно або заплатити, або сісти", - заявив Луценко.

Щодо справ проти нинішнього керівництва ПриватБанку, то ГПУ не могла не порушити кримінальне провадження після заяви народного депутата Олександра Дубініна. За словами Луценка, цей депутат у вересні-листопаді подав до ГПУ і НАБУ заяви про незаконну діяльність державного ПриватБанку під час підписання угод з Kroll та іншими компаніями.

"Не реєструвати заяви забороняє закон. НАБУ зареєструвало дві справи, ми - додаткові епізоди до наявних справах стосовно Привату. Слідчі взяли дозволи на виїмку цих договорів у НБУ і Приваті. Але в результаті показів заступниці голови НБУ Катерини Рожкової й аналізу Закону "Про Національний банк" ми встановили, що стаття 3 закону дозволяє НБУ оплачувати послуги аудиту без тендерів. Тож ми відкликали постанови і закрили ці епізоди. Аналогічні справи НАБУ все ще висять у реєстрі", - пояснив генеральний прокурор.

Нагадаємо,

Високий суд Лондона наказав арештувати активи колишніх акціонерів ПриватБанку Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram