ГоловнаПолітика

Євросоюз продовжив санкції проти Росії до серпня 2018 року

Оскільки Мінські домовленості не виконуються, Рада ЄС продовжує дію санкцій що півроку.

Євросоюз продовжив санкції проти Росії до серпня 2018 року
Фото: kp.ua

Рада Європейського Союзу продовжила санкції проти Росії до 31 липня 2018 року.

Про це йдеться в рішенні Ради ЄС.

"21 грудня 2017 року Рада продовжила економічні санкції проти конкретних секторів російської економіки до 31 липня 2018 року", - йдеться в повідомленні.

Спочатку ці заходи запровадили 31 липня 2014 року на один рік у відповідь на дії Росії з дестабілізації ситуації в Україні. Їх посилили у вересні того самого року і спрямували на фінансовий, енергетичний і оборонний сектори, а також на сферу товарів подвійного призначення.

19 березня 2015 року Європейська Рада погодилася прив'язати тривалість цих санкцій до повного виконання "мінських домовленостей", що, як передбачалося, мало відбутися 31 грудня того самого року.

Оскільки Мінські домовленості не виконуються, Рада ЄС продовжує дію санкцій що півроку.

Економічні санкції, продовжені цим рішенням, включають обмеження доступу до первинного та вторинного ринків капіталу ЄС для 5 основних державних мажоритарних компаній і їх дочірніх товариств, а також трьох великих російських енергетичних компаній і трьох оборонних підприємств. Також обмеження стосуються введення заборони на експорт і імпорт на торгівлю зброєю, встановлення заборони на експорт товарів подвійного призначення для військового використання або військових кінцевих користувачів у Росії і обмежують доступ Росії до певних дражливих технологій і послуг, які можуть бути використані для видобутку і розвідки нафти.

На додачу до цих економічних санкцій у відповідь на кризу в Україні також діють кілька заходів ЄС, у тому числі заборона на візи і заморожування активів проти 150 фізичних осіб і 38 юридичних осіб до 15 березня 2018 року.

Крім того, обмежувальні заходи у відповідь на незаконну анексію Криму і Севастополя чинні до 23 червня 2018 року.

Нагадаємо, раніше ЄС попросив у СОТ дозволу ввести проти РФ торговельні санкції на $1,6 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram