ГоловнаПолітика

Рада передумала обмежувати соцвиплати силовикам

Військові, співробітники НАБУ і поліцейські уникли обмежень.

Рада передумала обмежувати соцвиплати силовикам
Фото: EPA/UPG

Верховна Рада внесла уточнення в закон "Про державний бюджет на 2018 рік" щодо соціального забезпечення військовослужбовців.

За таке рішення проголосували 280 депутатів за мінімально необхідних 226.

Рада виключила із заключних положень закону норму про те, що на 2018 рік зупиняється виплата грошового забезпечення військовим, які звільняються зі служби за станом здоров'я, за власним бажанням або з інших поважних причин.

Також парламент скасував зупинку на 2018 рік норми про те, що співробітники Національного антикорупційного бюро (НАБУ) підлягають обов'язковому державному соціальному страхуванню.

Крім того, Рада відновила дію норми, згідно з якою особам рядового, сержантського, старшинського й офіцерського складу, які мають право на пенсію і звільняються зі служби за станом здоров'я, колишнім міліціонерам виплачується разова грошова допомога в розмірі 50% місячного грошового забезпечення.

Депутати вилучили норму, яка давала повноваження Кабінету Міністрів встановлювати розміри і порядок виплати разової грошової допомоги під час звільнення зі служби військових і поліцейських.

Нагадаємо, також у четвер Рада відтермінувала скасування повернення НДС при експорті сої і рапсу, що було передбачено одним з "бюджетних законів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram