ГоловнаПолітика

АМКУ оштрафував одеський "Євротермінал" на 5,4 млн гривень

Компанія брала плату за проїзд в Одеський порт.

АМКУ оштрафував одеський "Євротермінал" на 5,4 млн гривень

Антимонопольний комітет на засіданні в четвер оштрафував одеську компанію "Євротермінал" на 5,4 млн гривень за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Про це написала в фейсбуці державний уповноважений АМКУ Агія Загребельська.

Крім того, АМКУ зобов'язав ТОВ "Євротермінал" забезпечити безкоштовний проїзд в Одеський морський торговий порт для експедиторів, які не потребують послуг "Євротерміналу".

Передісторія цього рішення така. Одеська міськрада в лютому 2016 року обмежила рух вантажного транспорту по вулицях Чорноморського козацтва, Отамана Головатого, Церковній, Одарія і залишив єдиний заїзд в Одеський морський торговий порт через територію "Євротерміналу". Компанія за це брала з перевізників за 230 гривень.

ТОВ "Євротермінал" записано на Катерину Мажаріну і кіпрську Northington Holdings Ltd. Кінцевим бенефіціаром вказано Павла Лісіцина, пов'язаний з Олександром Жуковим і Олександром Ангертом.

У 2001 році італійська поліція затримувала Жукова за підозрою в незаконній торгівлі зброєю. Його донька Дарина була дружиною російского мільярдера Романа Абрамовича.

Ангерта італійська поліція вважає членом міжнародного злочинного угруповання, яким керує колишній одесит Леонід Мінін. За деякими даними, охоронцем Мініна раніше був мер Одеси Геннадій Труханов, вдомий тоді як Генадіас Озопулос.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram