ГоловнаПолітика

Білорусь роз'яснила голосування проти резолюції ООН про Крим

Білорусь "не бездушна" до проблем на півострові, але має "принципову позицію".

Білорусь роз'яснила голосування проти резолюції ООН про Крим
Фото: suyarkov.com

МЗС Білорусі заявило, що голосування країни проти резолюції Генасамблеї ООН, в якій засуджено утиски в Криму, обумовлено "принциповою позицією".

Про це повідомляють на сайті міністерства.

"Білорусь завжди голосувала проти будь-яких країнових резолюцій. Це наша принципова позиція. Ми на власному досвіді знаємо, що таке спроби штучної політизації, роздування проблем, яких у реальності немає в суспільстві та державі. Ба більше, ми вважаємо, що Генеральна Асамблея ООН - не місце для обговорення і прийняття подібних країнових документів. Саме тому ми свого часу запропонували взагалі зняти з голосування в ООН весь пакет країнових резолюцій. На жаль, ця пропозиція не пройшла, і на додачу до всього ми зазнали остракізму з боку деяких сильних світу цього", - сказано в повідомленні.

При цьому наголошено, що Білорусь "не байдужа" до проблем у Криму.

"Голосування проти країнових резолюцій - не свідчення бездушності Білорусі до стурбованості їх ініціаторів. Наше голосування проти цього інструменту - спроба привернути увагу до його не тільки неефективності, але до руйнівності. Без наполегливого пошуку шляхів і можливостей до зближення позицій, за рамками обвинувальних резолюцій, рішення наявних проблем не знайти", - підсумували в МЗС країни.

Нагадаємо, 19 грудня Генеральна асамблея Організації Об'єднаних Націй прийняла резолюцію, яка засуджує порушення прав людини в анексованому Росією Криму. "За" проголосували 70 країн, "проти" - 26, у тому числі Білорусь.

Раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що нова резолюція, підготовлена Україною, про права людини в анексованому Росією Криму, буде використана в міжнародних судових процесах, зокрема в Міжнародному суді ООН, у разі її підтримки в ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram