ГоловнаПолітика

ЄС не позбавив Україну безвізового режиму

Оприлюднено звіт Єврокомісії про виконання критеріїв Євросоюзу.

ЄС не позбавив Україну безвізового режиму
Фото: Depositphotos\julia_berezovska

Єврокомісія оприлюднила звіт про відповідність країн, з якими Євросоюз має безвізовий режим, критеріям його введення. Україна визнана державою, яка ці критерії виконує, проте їй рекомендовано зробити кілька термінових кроків для поліпшення ситуації.

Документ доступний на сайті Єврокомісії.

Якби Україна не вписалася в критерії, ЄС задіяв би механізм припинення безвізового режиму.

Євросоюз рекомендує Україні посилити співпрацю у сфері контролю міграції; провести кампанію інформування про обов'язки і права тих, хто користується безвізовим режимом; забезпечити незалежність і ефективність антикорупційних органів, зокрема шляхом створення антикорупційного суду; вжити заходів для відновлення авторитету Нацагентства із запобігання корупції і створити ефективну систему верифікації електронних декларацій; скасувати електронне декларування для антикорупційних організацій; активізувати зусилля в боротьбі з організованою злочинністю.

Нагадаємо, за півроку безвізовим режимом з ЄС скористалися 355 тисяч українців.

З 11 червня 2017 року громадяни України можуть в'їжджати за біометричним паспортом у 26 країн-членів ЄС, окрім Великобританії та Ірландії (Австрія, Бельгія, Болгарія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Іспанія, Італія, Кіпр, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швеція та Естонія).

Також громадяни України зможуть відвідати за біометричним паспортом ще чотири держави, що входять в шенгенську зону, але не перебувають у складі Євросоюзу: Швейцарію, Норвегію, Ісландію та Ліхтенштейн.

Безвізовий режим дозволяє громадянам України перебувати на території країн ЄС не більш ніж 90 днів протягом 180-денного періоду.

При цьому безвіз не дає права працевлаштуватися на оплачувану роботу і на постійне проживання на території ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram