ГоловнаПолітика

Кабмін створив Фонд енергоефективності

У держбюджеті-2018 на нього виділили 1,6 млрд гривень.

Кабмін створив Фонд енергоефективності
Утепление кирпичного дома в Запорожье
Фото: profremontkr.com.ua

Кабінет Міністрів на своєму засіданні в середу, 20 грудня, створив державну установу "Фонд енергоефективності".

Статутний капітал установи становитиме 100 млн гривень, повідомило агентство "Українські новини".

Фонд надаватиме кредити і гранти на реалізацію проектів з енергоефективності, проводитиме фінансову оцінку й оцінку ризиків таких проектів, розроблятиме фінансові критерії відповідності для банків, які долучатимуться до фінансованих фондом проектів.

Список заходів з енергоефективності, які можуть повністю або частково фінансуватися фондом, включає здійснення термомодернізації та значної реконструкції будівель, впровадження ефективних систем моніторингу та управління, встановлення високоефективних опалювальних і охолоджувальних систем та обладнання, а також заміну наявних систем і устаткування на більш ефективні.

Фінансування надаватиметься за умови наявності сертифіката енергетичної ефективності будівлі, під модернізацію якої залучають кошти.

На сайті Кабміну повідомляють, що затверджений статут Фонду і механізм використання коштів, передбаченого для нього в держбюджеті 2018 року. Йдеться про 1,6 млрд гривень. Окрім того, на фінансування держпрограм з енергоефективності ("теплі кредити") передбачено ще 400 млн гривень. На підтримку програм Фонду 100 млн євро може виділити Європейський Союз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram