ГоловнаПолітика

Посольство ЄС засудило підпал машини дніпровського антикорупціонера

Геннадій Кириченко організував збір підписів проти величезної парковки.

Посольство ЄС засудило підпал машини дніпровського антикорупціонера
Фото: dp.informator.ua

Представництво Європейського Союзу в Україні засудило підпал машини антикорупційного активіста з Дніпра Геннадія Кириченка.

"Ми рішуче засуджуємо напад на майно антикорупційного активіста Дніпра і експерта організації "Громадський контроль" пана Геннадія Кириченка, який, імовірно, пов'язаний з його професійною діяльністю. Ми очікуємо, що правоохоронні органи забезпечать виявлення винуватців, їх притягнення до відповідальності і встановлення міри покарання відповідно до українських законів", - сказано в заяві, оприлюдненій у фейсбуці посольства.

"Ми також сподіваємося, що українська влада вживе необхідних заходів для запобігання надалі будь-яким нападам на представників громадянського суспільства, які продовжують виконувати важливу роботу в боротьбі з корупцією і сприяють реформам на місцевому рівні", - підсумували там.

Вночі 14 грудня спалили автомобіль активіста Геннадія Кириченка на житловому масиві Тополя-2, 14 у Дніпрі. Раніше Кириченко організував збір підписів серед мешканців, щоб влада міста розірвала договір з господарями парковки. За словами активіста, підприємець уклав договір на 200 квадратних метрів, але зачистив територію майже на 1000 квадратних метрів. Він пов'язує підпал своєї машини з цією діяльністю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram