ГоловнаПолітика

Саакашвілі взяв паузу в масових протестах на новорічні свята

"Невдячна справа - українців смикати на новорічні та різдвяні свята".

Саакашвілі взяв паузу в масових протестах на новорічні свята
Фото: Скриншот видео

Лідер Руху нових сил Михайло Саакашвілі оголосив перерву в масових протестах на період новорічних свят.

"Невдячна справа - українців смикати на новорічні та різдвяні свята. Це пов'язано тільки із цим", - заявив він журналістам в Апеляційному суді Києва, де сьогодні розглянуть скаргу на арешт соратника Саакашвілі Северіона Дангадзе.

Саакашвілі також поскаржився, що кожен марш його прихильників супроводжувався провокаціями. Останній мало не завершився захопленням Жовтневого палацу біля Майдану Незалежності. "Тож коли ми будемо робити ці марші, нам потрібен буде чіткий механізм захисту від провокацій", - сказав він.

Нагадаємо, що з 17 жовтня прихильники Саакашвілі щотижня проводять по неділях масові антиурядові акції. Наймасовішою з них став марш 10 грудня, коли на вулиці Києва вийшло до 10 тисяч осіб.

17 грудня людей вийшло менше, але цей марш завершився сутичками з поліцією і Національною гвардією і спробою штурму Жовтневого палацу. Саакашвілі збирався розмістити там якийсь "штаб", але не погодив це з дирекцією закладу. Прихильники політика намагалися захопити будівлю силою, їм це не вдалося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram