ГоловнаПолітика

У БПП закликали прийняти закон про скасування е-декларування для громадських організацій

Відповідна норма повинна набути чинності з 2018 року.

У БПП закликали прийняти закон про скасування е-декларування для громадських організацій
Артур Герасимов
Фото: politkuhnya.info

Голова фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов закликав народних депутатів прийняти цього тижня законопроекти, які звільняють від е-декларування громадські організації.

"Протягом цього тижня нам необхідно прийняти низку законів. І, перш за все, це ініціативи президента України, які звільняють від е-декларування громадські організації", - заявив Герасимов із трибуни парламенту у вівторок, повідомляє прес-служба БПП.

Нагадаємо, 23 березня Верховна Рада внесла правки в закон про електронне декларування, які звільняють від необхідності заповнювати електронні декларації військовослужбовців контрактної форми служби та мобілізованих військових рядового, сержантського, старшинського та молодшого офіцерського складів. У той самий час депутати зобов'язали з 2018 року подавати декларації інші групи осіб, серед них - членів громадських антикорупційних організацій і кандидатів у депутати і президенти.

США, Великобританія і Євросоюз введення е-декларацій для антикорупціонерів засудили.Президент закон підписав, але пообіцяв, що його доопрацюють у частині е-декларування для антикорупційних громадських організацій.

Пізніше він подав на розгляд Верховної Ради проекти законів "Про внесення змін до Податкового кодексу" і "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення відкритості для суспільства інформації про фінансування діяльності громадських об'єднань і використання міжнародної технічної допомоги", які переглядають цю норму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram