ГоловнаПолітика

Запорізьке підприємство оштрафували на 1,8 млн через китайських нелегалів

11 громадян Китаю працювали на "Роукр Рефайнері" нелегально.

Запорізьке підприємство оштрафували на 1,8 млн через китайських нелегалів
Фото: pronedra.ru

Запорізьке металургійне підприємство "Роукр Рефайнері", яке виробляє олово, цинк і свинець, оштрафували на 1,8 млн грн за нелегальне працевлаштування 11 громадян Китаю, які приїхали в Україну за туристичними візами.

Як повідомляє прес-служба Головного управління Державної служби з питань праці в Запорізькій області, під час інспекції було встановлено, що в цеху підприємства нелегально, без оформлення трудових договорів та в умовах відсутності дозволів на працю іноземців, працювали громадяни КНР, які прибули в Україну в березні-червні 2017 року. Також перевіркою встановлено, що наймані робітники не отримали вчасно заробітну плату.

На підставі виявлених порушень облуправління Держпраці оштрафувало підприємство на суму 1 млн 763,2 тис.грн, з яких 3,2 тис. грн - за порушення термінів виплати зарплати, 704 тис. грн. - за використання праці іноземців без дозволу і 1 млн 56 тис. грн. - за допуск співробітників до роботи без оформлення трудових відносин. Підприємство оскаржило штрафні санкції в Запорізькому окружному адміністративному суді, проте їх позов залишився без задоволення.

Основним видом діяльності ТОВ "Роукр Рефайнері, Ко" є виробництво свинцю, олова і цинку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram