ГоловнаПолітика

Черга на друк закордонних паспортів перевищує 600 тисяч заявок

У січні на поліграфкомбінат "Україна" поставлять другу лінію друку.

Черга на друк закордонних паспортів перевищує 600 тисяч заявок
Фото: Макс Требухов

Поліграфічний комбінат "Україна" зараз є "горлечком пляшки", якщо йдеться про видачу біометричних закордонних паспортів, заявив прес-секретар ДП "Документ" Володимир Поліщук.

"Питання виготовлення - технічне, воно лежить на поліграфкомбінаті "Україна". У січні вони поставлять обладнання, якийсь час треба на його наладку. Але борг там накопичився. За моїми відомостями, було за 600 тисяч вже в них там у черзі на друк. Але точної статистики про кількість паспортів і питання поліграфкомбінату - це в них", - сказав Поліщук ув коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Він повідомив, що така затримка суттєво впливає на терміни виготовлення документів: "семиденні" паспорти роблять місяць, а "20-денні" - два-три. "Усі попереджаються, що зараз термінова перетворилася на місяць замість 7 днів, а нетермінова - замість 20 днів на 2-3 місяці", - сказав Поліщук.

Він також нагадав про статистику МВС, згідно з якою менш ніж 10% власників біометричних паспортів скористалися ними.

Згідно з даними поліграфкомбінату "Україна", з липня він вийшов на потужності передачі понад 300 тис. біометричних закордонних паспортів на місяць, проте максимум, якого йому вдалося досягти - це 322,7 тис. у жовтні цього року. У серпні, вересні та листопаді було передано приблизно по 315 тис., за 14 днів грудня - 142,9 тис.

Усього за рік замовники отримали від поліграфкомбінату 3,053 млн штук біометричних закордонних паспортів: близько 100 тис., або близько 3% щомісяця - Міністерство закордонних справ, решту - Державна міграційна служба.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram