ГоловнаПолітика

Саакашвілі зірвав допит у Генпрокуратурі (оновлено)

Лідер Руху нових сил прибув до будівлі ГПУ, але до слідчого так і не прийшов.

Саакашвілі зірвав допит у Генпрокуратурі (оновлено)
Фото: Скриншот видео

Колишній президент Грузії, лідер політичної партії "Рух нових сил" Михайло Саакашвілі приїхав на допит у Генеральну прокуратуру.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

У цей час Саакашвілі чекає на слідчого і спілкується з журналістами.

Він повідомив, що написав заяву в Національне антикорупційне бюро на представників Служби безпеки України та Генпрокуратури.

"Я подав заяву в НАБУ щодо злочинного угруповання, яке захопило владу в Україні. Сюди входять люди з СБУ, ГПУ й інших владних органів. Зрештою, в Україні будуть розслідувати цю справу, а не справу про мою змову з ФСБ", - сказав Саакашвілі.

Він також прокоментував події біля Жовтневого палацу в Києві і заявив, що вважає дії правоохоронців провокацією.

Оновлення. Саакашвілі відмовився давати свідчення Генпрокуратурі і заявив, що його кримінальна справа має бути передана у Службу безпеки, передає "Інтерфакс-Україна".

"Коли ця справа, згідно із законом, буде передана в СБУ, я прийду туди і буду давати свідчення", - сказав він.

У Генпрокуратурі, зі свого боку, заявили, що Саакашвілі зірвав проведення слідчих дій. Представник ГПУ пояснив журналістам, що хоча політик прибув до будівлі Генпрокуратури, він так і не прийшов до слідчого, куди його викликали.

Нагадаємо, в неділю Рух нових сил Саакашвілі вирішив створити в Жовтневому палаці штаб координаційної ради, щоб його "не ганяли по наметах". Однак коли учасники акції підійшли до будівлі, там уже стояли співробітники Нацгвардії. У результаті виникли сутички, під час яких почали застосовувати вогнегасники і каміння. Протистояння тривало понад годину. У цей час усередині йшов концерт оркестру Гленна Міллера.

Протягом сутичок під Жовтневим палацом постраждали 32 правоохоронців. Поліція відкрила три кримінальні провадження за фактом штурму.

Того самого дня Саакашвілі розповів, що

написав листа Порошенкові стосовно деескалації протистояння. За даними джерела Insider, таке саме прохання Саакашвілі передав президенту й усно, через посла однієї з країн Євросоюзу. За його словами, причиною зміни риторики Саакашвілі стала загроза його екстрадиції в Грузію. Співрозмовник видання не виключив перегляду рішення міграційної служби, яка дозволила Саакашвілі перебуватиме в Україні до березня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram