ГоловнаПолітика

Суд щодо Януковича досліджував докази захисту

Адвокати показали відео-та аудіозаписи часів Майдану.

Суд щодо Януковича досліджував докази захисту
Архив
Фото: EPA/UPG

Оболонський районний суд у четвер провів чергове засідання в справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича. Наступне призначене на 14:00 20 грудня 2017.

Таке рішення оголосив суддя Оболонського суду Владислав Дев'ятко, повідомляє кореспондент LB.ua.

На засіданні 14 грудня суд досліджував докази, надані захистом Януковича. Зокрема, адвокати продемонстрували в залі суду низку відеозаписів часів Майдану, отримані з відкритих джерел.

Були показані відео, на яких активісти Майдану кидають камені в бік "Беркута", а також відео з так званим "снайпером Пашинського". Також суддям продемонстрували фрагменти прес-конференцій Віктора Януковича і нібито аудіозаписи розмов американських дипломатів Вікторії Нуланд і Джеффрі Пайетт, на яких вони домовляються про те, хто з тодішньої опозиції займе керівні крісла після Майдану.

Майже всі "докази" адвокатів прокурори просили визнати неналежними, оскільки вони, на їхню думку, "не спростовують звинувачення", оскільки, безпосередньо не стосуються підозри Генпрокуратури. ГПУ підозрює Віктора Януковича в державній зраді, головним доказом сторони обвинувачення є лист Януковича до президента РФ Володимира Путіна з проханням ввести війська.

Лише через кілька годин, під кінець засідання, суд перейшов безпосередньо до обговорення листа Януковича до Путіна.

"Наявність копії листа захист не заперечує. Про те, чи існувала заява, повинен дати відповідь Віктор Янукович, але заява офіційно не розглядалася державними органами Російської Федерації (Адміністрацією президента і Радою Федерації)", - заявив адвокат Януковича Віталій Сердюк, посилаючись на відповідь Ради Федерації.

Прокурори заявили, що Генпрокуратура Росії відмовилася надавати їм відповідні відомості про лист Януковича Путіну, пославшись на "політичну вмотивованість справи", тому "докази" адвокатів вони просили визнати неналежними.

На наступному засіданні суд хоче допитати не менш як двох свідків звинувачення, яких саме, поки що не відомо. Це прокурори повідомлять наступного тижня.

Нагадаємо, розгляд справи Януковича триває з травня. Тактика захисту спрямована на затягування процесу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram