ГоловнаПолітика

Суд дозволив Каськіву виїжджати за кордон

У екс-голови "Держінвестпроекту" за кордоном є дитина.

Суд дозволив Каськіву виїжджати за кордон
Владислав Каськив
Фото: bykvu.com

Печерський районний суд Києва дозволив колишньому голові Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владиславу Каськіву виїзд за кордон.

Про це пишуть "Українські новини" з посиланням на рішення суду.

Генеральна прокуратура просила суд продовжити зобов'язання, покладені на Каськіва після звільнення його з-під варти і внесення застави 160 тис. гривень, але суд вирішив частково задовольнити це клопотання.

Суд зобов'язав Каськіва до 19 грудня прибувати на першу вимогу до слідчого, прокурора і/або суду і повідомляти слідство про зміну свого місця проживання.

Водночас суд відмовився зобов'язати підозрюваного здати на зберігання прокуратурі свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон.

"Слідчий суддя не бачить підстав для продовження такого обов'язку, як передача на зберігання до відповідних органів державної влади свого паспорта (паспортів) для виїзду за кордон", - сказано в рішенні.

Захист Каськіва пояснив необхідність його виїзду за кордон доглядом за малолітньою дитиною.

Генпрокуратура зазначила, що термін досудового розслідування завершується 20 грудня.

Нагадаємо, Каськів з 23 грудня 2010 року по 15 березня 2014 року був головою Держагентства з інвестицій та управління національними проектами України. За даними МВС, під керівництвом Каськіва Держінвестпроект "розпиляв" кілька сотень мільйонів гривень.

Йому висунули підозру за ч. 5 ст. 191 (присвоєння, розтрата майна) і ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу в рамках розгляду справи про розкрадання державних коштів в 2012-2013 роках на 7,5 млн гривень за укладеним Каськівим договором про надання рекламних послуг. На початку 2016 року колишнього чиновника оголосили в розшук.

18 серпня 2016 року Каськіва затримали на кордоні Коста-Рики, куди він хотів виїхати, і Панами. Україна звернулася до влади Панами з проханням про його видачу. Вночі 1 листопада Владислава Каськіва екстрадували з Панами в Україну. За неофіційними даними, Каськів погодився на добровільну екстрадицію і сам прилетів в Україну.

Печерський районний суд Києва 1 листопада обрав Каськіву запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави 160 тисяч гривень. Колишній чиновник гроші сплатив і відтоді перебуває на волі.

Напередодні детективи Національного антикорупційного бюро затримали колишніх підлеглих Каськіва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram