ГоловнаПолітика

Колишнього лідера одеського "Правого сектору" Стерненка знову затримали

Активісту інкримінують "кришування" магазинів, в яких продавали курильні суміші.

Колишнього лідера одеського "Правого сектору" Стерненка знову затримали
Архив
Фото: dumskaya.net

Колишньому лідеру одеського "Правого сектору" Сергію Стерненку у вівторок оголосили про підозру в пособництві в збуті наркотиків, що вчинено організованою групою.

Про це повідомив сам Стерненко в фейсбуці.

Київський райсуд Одеси почав обирати підозрюваному запобіжний захід, однак через клопотання захисту про відвід судді оголосив перерву до середи.

Стерненко заявив, що інкримінований йому злочин датується 2014 роком, а провадження відкрито 29 листопада 2017-го.

Як припускає видання "Думская", йдеться про так звану "справу "Поплавка", розпочату 28 лютого 2014 року за фактом торгівлі курильними сумішами в мережі магазинів для риболовлі "Поплавок". Правоохоронці підозрюють, що Сергій Стерненко і його соратники "кришували" ці магазини за 1000 доларів на місяць. Раніше прокуратура розповсюдила аудіозапис, що зафіксував, як хтось з голосом, схожим на голос колишнього голови одеського осередку ПС, веде переговори з кимось, кого правоохоронці називають господарями "Поплавка".

Це вже третє кримінальне провадження, в якому фігурує Стерненко. Перше відкрито в 2015 році. Активіста запідозрили у викраденні депутата Комінтернівської райради, колишнього керівника райорганізації партії "Батьківщина" Сергія Щербича. Суд у цій справі вже чотири місяці не може допитати потерпілого, який просто не є на засіданні.

Друге провадження - за частиною 1 ст. 294 КК (організація масових заворушень) - пов'язане з подіями 18 листопада в одеському Міськсаду, де Стерненко протестував проти забудови території так званого Літнього театру. Тоді його затримали і призначили заставу в 608 тисяч гривень. Гроші вніс голова Одеської області, Стерненко вийшов на свободу. Пізніше запобіжний захід змінено апеляційним судом на особисте зобов'язання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram