ГоловнаПолітика

За півроку безвізовим режимом з ЄС скористалися 355 тисяч українців

В останні місяці потік туристів помітно знизився.

За перші шість місяців безвізового режиму між Україною та Європейським Союзом скористалися 355 тисяч українців, повідомляють на сайті Державної прикордонної служби.

З них 128 тисяч чоловік використовували для поїздок авіаційний транспорт, 227 тисяч - автомобільний і залізничний. Найпопулярніший напрям "наземних" маршрутів - це Польща (89,5 тис. осіб) і Румунія (65 тис.).

Фото: dpsu.gov.ua

Держприкордонслужба зазначає, що останнім часом ажіотаж з безвізовими поїздками помітно знизився. Якщо в перші місяці дії безвізу кордон перетинали в середньому 80 тисяч осіб, то в листопаді - лише 32,5 тис. У літні місяці кількість поїздок у Європу була на 10% більшою порівняно з аналогічним періодом 2016 року.

Нагадаємо, що з 11 червня 2017 року громадяни України можуть в'їжджати за біометричним паспортом у 26 країн-членів ЄС, окрім Великобританії та Ірландії (Австрія, Бельгія, Болгарія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Іспанія, Італія, Кіпр, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швеція та Естонія).

Також громадяни України зможуть відвідати за біометричним паспортом ще чотири держави, що входять в шенгенську зону, але не перебувають у складі Євросоюзу: Швейцарію, Норвегію, Ісландію та Ліхтенштейн.

Безвізовий режим дозволяє громадянам України перебувати на території країн ЄС не більш ніж 90 днів протягом 180-денного періоду.

При цьому безвіз не дає права працевлаштуватися на оплачувану роботу і постійне проживання на території ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram