ГоловнаПолітика

Прихильники Саакашвілі вийшли на багатолюдний марш у Києві (оновлюється)

На акцію зібралися до 5 тисяч осіб.

У неділю, 10 грудня, в Києві прихильники Михайла Саакашвілі, який перебуває в ізоляторі тимчасового утримання, вийшли на черговий "Марш за імпічмент".

За оцінками кореспондента LB.ua, на акцію зібралося до 5 тисяч осіб.

Учасники акції вимагають ухвалення закону про імпічмент президента, відставки генерального прокурора Юрія Луценка, звільнення Саакашвілі.

Акція зібралася у парку Шевченка біля пам'ятника письменнику, звідки люди попрямували на віче на Майдані.

Оновлення 14:00. Зі сцени біля стели Незалежності виступили депутати Юрій Дерев'янко та Єгор Соболєв. Вони впевнені, що справа Михайла Саакашвілі сфабрикована і закликали його прихильників прийти в понеділок до суду, де обиратимуть йому запобіжний захід. Соболєв також заявив про необхідність створення якогось "комітету національного порятунку", який "наведе лад у країні".

Оновлення 15:04. Мітинг на Майдані завершився, після чого прихильники Саакашвілі під снігом вирушили колоною до Аскольдового провулку, де розташований ІТТ.

Фото: Тереза Лащук

Оновлення 15:31. Учасники ходи підійшли до ізолятора, де в очікуванні запобіжного заходу перебуває Михайло Саакашвілі. Тут знову влаштували імпровізований мітинг з гучномовцем.

Поруч з провулком на вулиці Мазепи розташований магазин "Рошен". У нього почали кидатися підручними предметами, розбили вітрину. Адміністрація магазину вирішила закрити вхід і вимкнула світло, водночас усередині залишилися відвідувачі. Біля магазину перебувають поліцейські.

Фото: Тереза Лащук

Оновлення 16:01. Незабаром відвідувачів випустили, але співробітники торгового закладу залишилися усередині без світла.

Тим часом учасники маршу після нетривалого мітингу вирушили до Генеральної прокуратури. Там вони мають намір вимагати відставки Юрія Луценка. Напередодні біля його будинку пройшла акція "Автомайдану".

Оновлення 16:25. Учасники мітингу дійшли до будівлі ГПУ на Різницькій вулиці і з криками "Юру на нари" стала вимагати, щоб генпрокурор вийшов до них. На думку мітингувальників, Луценко і Порошенко очолюють корупцію в країні, і такого генерального прокурора вони бачити на посаді не хочуть.

Біля прокуратури перебуває близько 50 співробітників Національної гвардії, які забезпечують охорону. Мітингувальників все ще значна кількість - близько 2 тисяч осіб.

Фото: Тереза Лащук

Фото: Тереза Лащук

Фото: Тереза Лащук

Фото: Тереза Лащук

Оновлення 17:00. Мітинг закінчився, і люди почали розходитися.

Нагадаємо, що схожі акції проводяться щотижня зі середини жовтня. Спочатку їх організовували у форматі віче біля Верховної Ради, а потім перейшли на ходу. Нинішній марш - перший без Михайла Саакашвілі, який перебуває під вартою за підозрою у співпраці з організованим злочинним угрупованням Сергія Курченка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram