ГоловнаПолітика

Бойовика "ДНР" суд засудив до довічного ув'язнення

Раніше судимого 41-річного жителя Донецька визнано винним за п'ятьма статтями.

Бойовика "ДНР" суд засудив до довічного ув'язнення
Фото: Depositphotos/AndreyPopov

Прокуратура Дніпропетровської області довела провину бойовика "ДНР" в скоєнні низки злочинів. За вироком суду його довічно позбавлено волі.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Дніпропетровської області, Добропільський суд Донецької області засудив 41-річного раніше судимого жителя Донецька до довічного ув'язнення.

Відзначається, що житель Донецька, ім'я якого не повідомляється, в 2014 році став членом незаконного збройного угруповання "ДНР". У грудні 2014 року він, перебуваючи в селі Водянське Донецької області як диверсант, відняв у місцевого жителя автомобіль, а власника авто і його дружину застрелив декількома пострілами в голову. Пізніше зловмисник залишив цей автомобіль під час бойового зіткнення з ЗСУ.

Коли бойовик повертався на контрольовану "ДНР" територію, його зупинив патруль Держприкордонслужби України. Поки військовослужбовці перевіряли його документи, бойовик кілька разів вистрілив у голову прикордонника з пістолета Макарова. Військовослужбовцю вдалося вижити.

Згодом виявилося, що 5 пістолетів Макарова, знайдені у підсудного, і 32 патрони до них, а так само не менш ніж 10 гранат різного типу зберігалися у бойовика незаконно. Частину зброї він зберігав при собі, а частину передав бойовикам "ДНР".

Суд визнав раніше судимого 41-річного громадянина України винним в умисному вбивстві, спробі вбити військовослужбовця при виконанні обов'язків, створенні терористичної організації, крадіжці автомобіля, незаконному зберіганні і носінні зброї та боєприпасів.

Сторона звинувачення просила суд призначити зловмисникові покарання у вигляді довічного ув'язнення, і той погодився.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram